19 Temmuz 2012 Perşembe

Ve Sezon Açıldı

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu 1. Maçı'nda Eskişehirspor, vasat İskoç temsilcisi St. Johnstone'u ağırladı. Bu aynı zamanda Türk takımlarının 2012-2013 sezonunun ilk resmi maçıydı ve sezonu resmen açmış bulunduk.


Maç öncesinde Eskişehir'de iki takımın taraftarlarının kankalıklarını ilan ettiler etmesine ama Eskişehirspor, Rangers'ın küme düşürülmesi ve Hearts'ın kupayı alarak Avrupa Ligi'ne katılma şansı yakalayan rakibini kolay geçti ve taraftarlar gibi kankalık mankalık dinlemedi. Ancak goller biraz şaka gibiydi. Alper Potuk'un golünde top Batuhan'a çarpıp kaleciyi yanıltırken, ikinci golde ise bu sefer St. Johnstone defansı Veysel'in şutunda topa dokundu ve top ağlarla buluştu. 2-0'lık skor belki maçı izlemeyenler için tatmin edici olmayabilir ancak Es-Es maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğünü rakibine bırakmadı ve tur için avantajı yakaladı. Tabi bu skoru St. Johnstone ve Eskişehirspor kadroları arasındaki fark ortaya çıkardı desek yanılmış olmayız. Linklerdeki kadro farkını formüle dökecek olursak Eskişehirspor = St. Johnstone x 4,5. Hal böyle olunca galibiyet de kaçınılmaz oluyor.

Eskişehirspor, büyük bir aksilik olmazsa turu geçecektir. Önemli olan gruplara kalabilecekler mi? Bu biraz da ileri ki turda eşleşecekleri rakibe bağlı diyebiliriz çünkü takım herşeye rağmen gol pozisyonuna girme konusunda henüz istenen seviyede değil. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About