2 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir Pirlo Geçti Euro 2012'den



Milan'ın onunla sözleşme uzatmamasından sonra düşüşün başlayacağına inananlar Juventus ile anlaşıp şampiyonluk yürüyüşünde bayrak adamlardan biri olmasıyla hayal kırıklığına uğradılar. 

Başarılı geçilmiş bir sezonun ardından sıra Euro 2012'ye gelmişti ama İtalya, kendisine sempati besleyenler dışında kimse tarafından favori gösterilmiyordu. Sempatizanların ise tek gerekçeleri sempatileriydi zaten. 

Teknik direktör Prandelli değişik bir şeyler düşünmeliydi. Pek tabi savunma ağırlıklı bir futbol oynayabilirdi. Ne de olsa bu İtalya'nın genlerinde vardı. Ama arka arkaya gelen sakatlıklar ve Prandelli'nin futbol anlayışı buna müsade etmedi. O'da askerlerle dolu takımda komutanlığı Pirlo'ya vermeyi tercih etti. Saha içindeki lider de saha dışındakinin güvenini asla boşa çıkarmayacaktı... 

Herkesin bitik dediği, şike soruşturmaları ve sakatlıklarla Euro 2012'ye gelen Azzuri, Pirlo'nun önderliğinde  bir İtalya klasiği olan işi son maça bırakma huyuna rağmen gruptan çıkmayı bildi ve çeyrek finalde  İngiltere ile eşleşti. Çok fazla yumruk attı Pirlo ama yıkmak için penaltı atışlarını beklemek zorunda kaldı. Penaltı sırası ona geldiğinde karşısında ergen hareketleri yapan Joe Hart'a: ''iki dakika adam ol'' dercesine Panenka penaltısıyla cevap verdi ve takımını yarı finale taşıdı.

Yarı final ayrı bir hikayeydi onun için çünkü İtalya resmi maçlarda henüz Almanya'ya kaybetmemişti. Ayrıca bir Joe Hart krizi yaşayan Almanlar, Pirlo'nun ismi(Andrea) ile dalga geçiyorlardı. Komutan, bir ''olm bak git'' de Almanya'ya çekti ve rakibini 2-1'le geçti. 

Sıra finale gelmişti. Rakip İspanyollar. Grup maçlarında skor olarak üstünlük kurulamamıştı ama oyun olarak daha iyiydi İtalya. Pirlo, koleksiyonda kalan tek boşluğu doldurmak istiyordu, İspanya ise üçte üç yaparak damgasını vurmak. Turnuva boyunca büyük bir karakter ortaya koyarak izleyicilerin sevgisini, saygısını kazanan Pirlo finalde gülemedi. Olsun sonuçta turnuva başlamadan favoriler arasında bile gösterilmeyen İtalya'nın ''catenaccio'' oynamadan da başarılı olabileceğini, kupayı kazanmadığı bir turnuvada gönüllerin şampiyonu olabileceğini ''O'' ispatlamadı mı ? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About