7 Temmuz 2012 Cumartesi

Galatasaray Transfer Dosyası Vol. 1

Evet. Euro 2012'de bitti. Artık resmi maçlar başlayana kadar konuşulacak tek bir konu var: Transfer. Gazetelerde boy boy photoshoplu yabancı transferler görmeye başladık bile çoktan ancak ben Galatasaray'ın sadece borsaya bildirilen transferlerine yer vermek istiyorum. 

Galatasaray geçtiğimiz sezonu oldukça dar bir kadroyla tamamlamıştı. Belki 11 olarak en iyisiydi ancak 23 kişilik kadro düşünüldüğünde en iyi değildi. Transferde öncelik olarak Dany Nounkeu ve Umut Bulut transferlerine bu açıdan bakmak lazım.

Dany Nounkeu: Fatih Hoca değişik pozisyonlarda oynayabilen oyuncuları çok sever. Dany'de aynen böyle bir oyuncu. Asıl bölgesi stoper. Topla arası iyi olduğundan kanat beklerinde ve ön liberoda da oynayabiliyor. Boyu bir stoper için çok uzun değil 1.84 cm. Ancak iyi sıçradığından hava toplarında sorun yaşamıyor. Ujfalusi ve Semih'e oranla hızlı oluşu da artısı. Avrupa maçlarında formda olduğu an kadroya girebilir ancak ligde kontenjan sebebiyle sıklıkla yedek kulübesinde görebiliriz kendisini. Tabi bu biraz da Ujfalusi'nin performansına bağlı olacak.

Umut Bulut: Toulouse'da sezona iyi başlamıştı ancak ligin ortasından itibaren pek forma yüzü göremedi. Trabzonspor'dan yeteri kadar tanıyoruz kendisini. Elmander'in Türk versiyonu. Orta sahaya müthiş yardımcı oluyor. Evde de halıya kanepeye pres yapıyor olabilir. Çok fazla pozisyona giriyor ancak pozisyonları değerlendirme konusunda o kadar da başarılı değil. Bunu Umut'u kötülemek için söylemiyorum sonuç olarak belli bir standardı tutturmuş. Trabzonspor kariyeri boyunca gol sayısı bakımından hep çift haneleri yakalamış. En büyük avantajı pasaportu. Eğer bir yabancı forvet transferi daha yapılırsa kontenjan sayesinde kendisini lig maçlarında sık sık ilk onbirde izleyebiliriz.

Ancak herşeye rağmen geciken Felipe Melo, golcü ve kanat oyuncu problemleri büyük soru işareti. Buna Hamit Altıntop transferini de ekleyebiliriz. Artık futbolcular bir bir sözleşme imzalamaya başladılar ve Galatasaray'ın elini çabuk tutması gerekiyor. Mevcut kadroyla ligi götürebilirsiniz ancak Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılıyorsanız kalite şart. Aslında transferler için çok fazla gecikti diyemeyiz ancak Ünal Aysal'ın sürekli 25 Haziran'ı işaret etmesi böyle bir algı oluşturdu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About