16 Temmuz 2012 Pazartesi

Spor Gazetelerinin Biricik Aşkı: Transfer Dönemi



Bizim spor(futbol) gazetelerimizin müthiş bir hastalığı vardır. Bu hastalık rutin bir şekilde futbolun  ölü olduğu devre arası ve sezon sonunda görülür. Hastalığın adı da transferdir. 

Her gün takımlara onlarca futbolcu gelirken takımın yarısı gönderilir. Kabul ediyorum sayfalarının yüzde seksenini futbolun oluşturduğu ve kalan yüzde erotik hatlardan oluştuğu bir gazeteyi satabilmek için bunları yapmak gerekiyor ancak bu kadar da olmaz be kardeşim. Bunun interneti var sosyal medyası var. Söylentilerini yada sallamalarını yapma demiyorum. Hobi olarak yine yap. Ama websitenden yap. Kıyamıyorsan twitter, facebook vs. hesaplarından yap.

 Gazeteyi okuyacak insanlara bırak. İddaa veya at yarışı eki almak isteyenlere ek gibi görme. Seni var eden maç tahminleri veya atların daha önceki yarışları kaçıncı bitirdiği değil ki. Seni yaşatan, içinde yazılanlar, yazanlar. Her transfer dönemi geldiğinde Avrupa'nın gözden düşen bazen düşmeyen, Güney Amerika'nın ise yeni yeni Avrupa'ya göz kırpan oyuncularına photoshopla forma giydirme mesela. Sonra bu milyon tane tahmininin arasından bir tanesi tutunca(ki illa tutacak piyasada başka futbolcu yok ki) basma manşeti ''biz demiştik'' diye. 

Futbolcuların alacağı paraları şişirme mesela. Yada maaşını yeni takım arkadaşlarının maaşıyla kıyaslama. Takım içi denge yalanını atma ortaya. Hiç Mourinho çıkıp ''Takım için dengeleri bozmak istemiyorum Cristiano Ronaldo ücretinin yarısından feragat etmek zorunda'' diyor mu?

Bu isyanımın kaynağını büyükten küçüğe sıralayacak olursak Fotomaç > Fanatik > Gökmen'in Gazetesi diyebiliriz. 

Fotomaç'a inancım sıfır. Bir soran olsa photoshoptan anlayan ve okuma yazma bilen iki kişi tarafından çıkarıldığını söylerim. Fanatik biraz orta şekerli. Fotomaç kadar atmasa da atıyor. Gökmen'in Gazetesi diğer ikisine göre en adam akıllısı, en okunaklısı. Ancak onun da isim falsosu ve ileride diğerlerine benzeme gibi bir tehlikesi var. Umarım diğerleri ona benzer ve biz de adam akıllı spor yazıları okuruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About