13 Temmuz 2012 Cuma

Galatasaray'ın Transfer Taarruzu



Galatasaray'da geçtiğimiz sezon şampiyon olarak tamamlandıktan sonra özellikle Şampiyonlar Ligi için daha kaliteli bir kadro kurmak adına düğmeye basıldı.

Travmayla geçen 2010-2011 sezonundan sonra şampiyon olmak bir yana, bunu tamamen yenilenmiş bir kadroyla başarabilmek gerçekten mucize gerektiriyordu ve mucizenin adı Fatih Terim'di. Nokta transferlerle takımın üzerindeki ölü toprağını atıp 18. şampiyonluğun gelmesini sağladı.

Bu sezon için ise transfer yapılacak yerler belliydi. Felipe Melo'nun oynadığı bölgeyi bir kenara koyarsak orta sahanın sağı, solu ve santrafor bölgesi. Birçok isim anıldı bu bölgeler için. Drogba, Assaidi, Milito, Bendtner vs. Bunların yanında Galatasaray'ın bitmeyen sevdası Amrabat ve Hamit. Burak Yılmaz ismi ise diğerleri kadar sıklıkla anılmıyordu. 

Galatasaray önce Hamit'le anlaştı ve öncelikle sağ kanat olmak üzere birçok bölgeyi garantiye almış oldu. Ayrıca Hamit'in disiplinli ve liderlik özelliğine sahip oluşu ise cabası. 

Amrabat transferi ise bambaşka bir mevzu. Her transfer döneminde Kayserispor'u karşısına alan Faslı oyuncu sonunda muradına erdi. Ancak transferine Hamit transferi gibi bakamayız çünkü Amrabat'ın performansını bir seviye üste taşıması gerekiyor. Özellikle takım savunması için bütün oyuncuların canla başla mücadele ettiği Galatasaray'da aynı Arda Turan'ın Atletico Madrid'de yaptığı dönüşümü yapması gerekebilir. 

Burak Yılmaz'a gelecek olursak geçtiğimiz sezonu gol kralı olarak tamamlamış bir futbolcudan bahsediyoruz. Formunu tartışmak saçma olur ancak Trabzonspor ile Galatasaray'ın oyun yapısı çok farklı olduğundan O'nun da performansı çok merak ediliyor. Galatasaray'ın daha hücumcu bir takım olduğunu düşünürsek Burak, tehlikeli bölgede topla çok daha fazla buluşacak ancak istediği pozisyonları yakalayabilecek mi bilinmez. En büyük avantajı ise Trabzon'da beraber oynadığı futbolcuların yarısıyla Galatasaray'da buluşacak olması. 

Bir kenara koyduğumuz Felipe Melo ise Galatasaray açısından şimdilik olmazsa olmaz gibi görünüyor. Fatih Terim'in mutlaka alternatif bir planı vardır ancak mevcut durumda yerine ne gazetelerde nede televizyonlarda başka bir isim gündeme getirilmiş değil. Ayrıca Brezilyalı futbolcunun Selçuk İnan'la olan uyumu ve taraftarla bağı en büyük avantajı gibi görünüyor. Bu transferinde mutlu sonla kapanması halinde Galatasaray, geçen sezonki dominant onbirini güçlendirmiş ve yedek kulübesini de sağlama almış olacak. Şampiyonlar Ligi'nde şanslı kuralarla gruptan çıkmak çok zor görünmüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About