26 Temmuz 2012 Perşembe

Start Öncesi Sessizlik


Galatasaray, 2012-2013 sezonu için öncelikle Avusturya'ya gitti. Buradan İstanbul aktarmalı olarak Endonezya'ya geçip Java Cup'a katılacak ve Endonezya-Malezya-Everton maçlarına çıkacaktı. Daha sonra da geçtiğimiz sezon ki gibi Slovenya kampıyla hazırlıklarını tamamlayıp sezona başlayacaktı.

Öncelikle organizasyonel sorunlar nedeniyle Java Cup'a katılmama kararı alındı ve sezon öncesinde Everton gibi dişli bir takımla mücadele etme fırsatı tepildi. Ayrıca Slovenya kampının da iptal edildiği ve takımın sezon hazırlığını İstanbul'da tamamlayacağı duyuruldu. Şimdi takım yaklaşan Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa finali ve STSL öncesinde maç yapacak rakip arıyor. Tabi yavaş yavaş liglerin bile başladığı şu günlerde rakip bulmak o kadar kolay değil.

İlk olarak Fiorentina'yla hazırlık maçı yapılacak. Hem de TT Arena'da. Hafta içi olmasına rağmen saat 22:00'de oynanacak olması hem seyirci açısından hem de oyuncular açısından avantaj. Zaten 40.000 civarı kombine satıldığı düşünülünce arenanın tıklım tıklım dolmasını bekliyorum. Bu maç haberinden sonra Sampdoria ile de bir maç yapılacağı haberi yayıldı. Bu maçın 4 Ağustos tarihinde İtalya'da oynanması bekleniyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Galatasaray, resmi maçlar öncesinde başka kaç tane ciddi hazırlık maçı yapacak bilmiyorum ama geçtiğimiz sezon yapılan hazırlık maçlarıyla kıyaslayınca bu sezonun biraz yavan kaldığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Fatih Terim'in göreve geldiği 2011-2012 sezon hazırlıklarında Galatasaray, Olympiakos, Inter, Liverpool, Real Madrid gibi Avrupa'nın sayılı takımlarıyla maç  yapmıştı. Şimdi ise elde sadece Fiorentina ve henüz doğrulanmamış Sampdoria var. Bir klişe olarak üç kulvarda mücadele edecek takımın kendini test etmesi açısından bu maçlar hiç de yeterli görünmüyor. Belki önümüzdeki günlerde İtalyan takımlara yenileri eklenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About